Salétromos fal szigetelése házilag?

Vizesedő, salétromos fal szigetelése házilag is megoldható, vagy mindenképpen érdemes erre szakembert hívni? – kapjuk meg gyakran ezt a kérdést. Őszinték leszünk Önnel: ez is egy olyan ház körüli munka, amit megfelelő szerszám, némi szaktudás és jó eszközök, minőségi injektáló krém segítségével akár Ön is elvégezhet, ha akar. Ha az a szándéka, hogy saját maga végzi el ezt a munkát, úgysem tudnánk róla lebeszélni. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a cikkben összeszedünk pár fontos tudnivalót. Olvassa el és a végén – talán – könnyebben el tudja dönteni, hogy megpróbálkozik a salétromos fal szigetelésével házilag, vagy profikra bízza a dolgot.

A salétromos fal szigetelése házilag – utólagos vízszigetelés injektálás segítségével

A feladat az, hogy furatok segítségével be kell juttatni az injektáló krémet az épület falának alapzatába. A krém felszívódik és egy vízzáró réteget képez a talaj és a fal között. A salétromos fal szigetelése házilag úgy oldható meg, hogy kijelöli a furatok helyét. A furatoknak a talajtól megfelelő magasságban kell lenniük (közvetlenül a földszinti gerenda szintje alatt).

A furatok kb. 10-12 mm átmérőjűek kell legyenek, a fal anyagától függ, hogy milyen távolságra egymástól, de általában 10-12 cm-re. Fontos, hogy a furatokat a habarcsba kell elhelyezni, nem az építőanyagba.

Ezeken a kis furatokon kell alacsony nyomáson befecskendezni az injektáló anyagot.

Az injektáló krém – típustól függően – 1-10 nap alatt szívódik fel és nagyjából 1-3 hónap alatt alakítja ki a végleges vízzáró réteget.

Salétromos fal szigetelése házilag

Salétromos fal szigetelése házilag – mik a hátrányai?

A salétromos fal szigetelése előtt pontosan fel kell mérni, hogy hová kell fúrni a furatokat. Nem mindegy milyen injektáló krémet használ, ahogy az sem, hogy milyen nyomással fecskendezi be. Bármelyik ponton nem a megfelelő módon végzi a munkát, nem sikerül a megfelelő védettséget kialakítani a ház falában, ráadásul az elhasznált anyag ára is kárba veszhet.

Salétromos fal szigetelése házilag

A salétromos fal szigetelése házilag akkor végezhető el, ha…

…ha Ön pontosan tudja, hogy mit csinál. Az sem hátrány, ha már látott ilyen eljárást és ismeri az anyagokat, eszközöket. Egyszóval, akkor vágjon bele, ha tudja, mit csinál.

A munkavégzés eredményeképpen előfordulhat, hogy nagyobb kárt csinál, mintha nem nyúlt volna hozzá, hiszen elég, ha rossz helyen fúrja be a lyukakat.

Bízza a profikra

A salétromos fal utólagos szigetelése injektálással egy dinamikusan fejlődő technológia. Előfordulhat, hogy a neten böngészve elavult, nem tökéletes injektáló krémet ajánlanak Önnek, vagy egészen más megoldást talál, mint ami az Ön ingatlanának a legmegfelelőbb lenne.

Ne rizikózzon! Ha nem 100%-ig biztos a dolgában, inkább kérjen ajánlatot, tanácsot tőlünk, hiszen több éves tapasztalattal végezzük ezt a munkát, számtalan méretű, formájú és típusú ingatlannal volt már dolgunk az évek során.

 Amennyiben kérdése van cikkünkkel vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot.

Kérdése van szakmai cikkeinkkel kapcsolatban? Kérem hívjon: 06 30 455 3267.

Lépjen kapcsolatba velünk


  Céginformáció

  DUALSZIG Kft.
  5600 Békéscsaba, Gajdács u. 37.
  Adószám: 24755845-2--04

  Cégejgyzékszám: 04-09-012796
  Emailcím: szigeteltet@gmail.com

  Pálvölgyi Levente Lőrinc, igazgató
  tel: +36 30 457-7173

  Kubik Richárd Ádám , műszaki igazgató
  tel: +36 70 647 1344

  Facebook oldalunk

  Ügyfélszolgálat:  +36 30 455 3267