Az injektálás árthat otthonának?

Az injektálás, azaz az utólagos vízszigetelés bontás nélkül egy különleges eljárás, melynek segítségével megszüntethető a talaj felől az épületbe felszívódó nedvesség miatti salétromos fal. Az eljárás után nem kell aggódnia a penészedés, a salétrom miatt, hiszen ezeket a nedvesség okozza. De van olyan helyzet, amikor nem ajánlott az injektálás elvégzése? Egyáltalán árthat az eljárás az otthonának?

Az injektálás egy kiváló technológia

Az injektálás lényegében egy olyan módszer, amely során a munkát végző szakember egymástól megfelelő távolságban, az épületparamétereinek megfelelően lyukakat fúr a falba kívülről, majd ezeket feltölti egy úgynevezett injektáló krémmel. Az injektáló krém a nedvességet kiszorítja, nem engedi a falakba a talaj felől, így biztosítva, hogy emiatt már ne nedvesedjenek a falak.

injektálás

Mikor lehet ártalmas az injektálás?

A legtipikusabb eset, amikor nem szerencsés ezt a módszert alkalmazni, ha nem hozzáértő végzi el a munkát. Nagyon fontos, hogy az injektáló krémet a megfelelő helyen – sem túl alacsonyan, sem túl magasan – juttassuk be az ingatlan falába. Az is fontos, hogy megfelelő távolságra legyenek a lyukak egymástól és nem mindegy milyen minőségű anyagot használunk a művelet során.

Az injektálás során fontos, hogy a furatok átmérője is megfelelő legyen, hiszen a túl nagy lyukakon a későbbiekben bejuthat a víz és a fagy – további károkat okozva, míg a túl kicsiken nem lehetséges megfelelő mennyiségű injektáló krém bejuttatása.

Nem minden épületre szükséges az injektálás

Ha az épület vízszigetelése megfelelő, modern, akkor nincs szükség erre az eljárásra. Ha ennek ellenére is vizesek a falak, akkor lehetséges, hogy más probléma okozza, mindenképpen érdemes felülvizsgáltatnia azt, mielőtt belevág. Szakértő kollégáink segítenek eldönteni Önnek, hogy az injektálás lesz-e a jó megoldás, vagy pedig valami más módon érdemes nekifutnia a probléma elhárításának.

Az injektálás megoldás lesz Önnek

Abban az esetben, ha a ház, amelyben lakik régebben (különösen 30-35 éve, vagy régebben) épült és a falak alulról nedvesednek, biztosan az injektálás a megoldás az Ön számára.

Injektálás előtt

Tehát mielőtt belevág a falak injektálásába, pontosan ismernie érdemes a vizesedés okát. Ha a nedvesség alulról szívódik fel, akkor a falakon is ez látszik. Egy szélsőséges ellenpélda: ha a plafonról csepeg a víz, akkor jó eséllyel a tetőn kell keresni a probléma forrását.

Az injektálás precíz, szakértői hozzáállást kíván, így érdemes olyan vállalkozót keresnie, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a témában és tekintettel arra, hogy ez komoly befektetés lehet, érdemes megnéznie az árakat is.

Ha nem biztos abban, hogy erre van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot és munkatársunk korrektül tájékoztatni fogja – a megadott problémák megismerésével – hála sok éves tapasztalatunknak – könnyen el tudjuk dönteni, hogy érdemes-e Önnek injektálást választania.

injektálás

Az injektálás egy korszerű eljárás 

A módszerrel minden falat lehet utólagosan szigetelni, kedvező áron. Téglafal, kőfal, vályogfal, tömés fal, vert fal vízszigetelését elkészítjük garanciával. Áraink verhetetlenek. Jelszavunk: Reális árak, maximális minőség.

Amennyiben kérdése van cikkünkkel vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen árajánlatot.

Kérdése van szakmai cikkeinkkel kapcsolatban? Kérem hívjon: 06 30 455 3267.

Lépjen kapcsolatba velünk


  Céginformáció

  DUALSZIG Kft.
  5600 Békéscsaba, Gajdács u. 37.
  Adószám: 24755845-2--04

  Cégejgyzékszám: 04-09-012796
  Emailcím: szigeteltet@gmail.com

  Pálvölgyi Levente Lőrinc, igazgató
  tel: +36 30 457-7173

  Kubik Richárd Ádám , műszaki igazgató
  tel: +36 70 647 1344

  Facebook oldalunk

  Ügyfélszolgálat:  +36 30 455 3267